Home

Termen promulgare legi

DECIZII – Ionel Bogdan: PNL vine cu legi pentru bunăstarea

Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Reexaminarea legii de către Camera Deputaţilor, va avea loc în cel mult 30 de zile de la primirea cererii Promulgarea unei legi se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Reexaminarea legii de către Camera Deputaţilor va avea loc în cel mult 30 de zile de la primirea cererii Cele trei legi pe care si-a angajat raspunderea Guvernul Orban sunt considerate adoptate si trebuie trimise la promulgare, conform Constitutiei, chiar daca PSD a contestat doua dintre ele la Curtea Constitutionala, pentru ca in caz contrar ar fi vorba despre un abuz comis de presedintii Camerelor, afirma Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale

Astfel, Regulamentul Senatului stabilește, în art. 151, că (1) În cazul în care Președintele României cere, înainte de promulgare, reexaminarea unei legi adoptate prima dată de către Senat, cererea va fi înscrisă în termen de cel mult 30 de zile în proiectul ordinii de zi a Senatului. (2) Reexaminarea legii pe baza cererii. Un proiect revizuit și adăugit al legii dării în plată a fost votat miercuri de Camera Deputaților, fiind trimis spre promulgare președintelui. Potrivit noii legi (care momentan nu operează, până la promulgare și apariția în Monitorul oficial) include impreviziunea alături de celelalte 4 condiții necesare a fi îndeplinite. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, preşedintele poate cere Parlamentului, o singura data, reexaminarea legii. Dacă preşedintele a cerut reexaminarea legii sau dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, la Curtea Constituţională, promulgarea legii se face în cel. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o zi liberă, conform unei legi publicate, luni, în Monitorul oficial (L221/2021). Depinde de vaccin: dacă faci două doze, vei avea două zile. Se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat. După adoptarea în Parlament, inițiativa legislativă nr. 31/2020, cunoscută deja drept Legea Resmeriță II, după numele inițiatorului său, a ajuns în 20 iulie 2020 pe masa Președintelui României, în vederea promulgării, acesta fiind ultimul pas din procesul care trebuie îndeplinit înainte de intrarea efectivă în vigoare a acestei legi care va facilita pensionarea.

(2) Legile se publicä imediat dupä promulgare, Însotite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publicä sub semnätura pre§edintilor celor douä Camere. (3) Ordonantele hotärârile Guvernului se publicä numai dupä ce au fost semnate d A.S.F. salută promulgarea noii Legi de modificare și completare a prerogativelor instituției. Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) (foto Nicu Marcu, președintele A.S.F.) salută promulgarea de către președintele României Klaus Iohannis a Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 93.

Promulgarea legilor Issue Monitorin

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că luna aprilie este un termen cât se poate de realist pentru publicarea în Monitorul Oficial a Legii dării în plată, o comisie formată din factorii decidenți urmând să ajusteze unele aspecte. SÂMBĂTĂ, 09 IANUARIE 2016, 16:32 Legea 5G, adoptată de Senat. Actul normativ merge la promulgare (DOCUMENT) Proiectul de lege al Guvernului privind rețelele 5G a fost adoptat luni cu amendamente de către Senat. Unul dintre acestea prevede că echipamentele și programele care fac parte din nucleul rețelei pot fi folosite pentru o perioadă de cel mult 5 ani de la.

Legea a fost trimisă spre promulgare luni, potrivit anunțului făcut de către Federația Națională a Sindicatelor din Transporturi, Elcatel. Prevederile legale spun că președintele are obligația de a promulga sau nu legea în termen de 20 de zile de la primire Dupa dezbaterea si adoptarea legii, aceasta este semnata de Presedintele Parlamentului si trimisa spre promulgare Presedintelui Republicii Moldova. Seful statului, avand obiectii asupra unei legi, este in drept sa o trimita, doar o singura data, in termen de cel mult doua saptamani de la primirea ei, spre reexaminare Parlamentului Proiectul merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis. Faptele de incompatibilitate si conflict de interese in cazul demnitarilor si functionarilor publici se vor prescrie in termen de 3 ani de la comiterea lor, potrivit unui amendament votat marti dimineata de Comisia Juridica a Senatului. Senatorii au dat raport de admitere la.

Apartamentele racordate la termoficare trebuie sa aiba contoare individuale de caldura sau repartitoare, pana la sfarsitul anului, potrivit unei legi deja adoptate de Camera Deputatilor si trimisa presedintelui Iohannis spre promulgare Proiectul de lege al Guvernului privind rețelele 5G a fost adoptat luni cu amendamente de către Senat. Unul dintre acestea prevede că echipamentele și programele care fac parte din nucleul rețelei pot fi folosite pentru o perioadă de cel mult 5 ani de la retragerea autorizării, iar restul echipamentelor pot fi folosite cel mult 7 ani ora 24 a celei de-a treia zile, în consecinţă fiind un termen pe zile pline. Publicarea legii în Monitorul Oficial al României se face în virtutea decretului Preşedintelui României de promulgare a legii. Decretul nu are niciun efect direct asupra intrării în vigoare a legii, el fiind doar actul prin care şeful statului constat

După petroliști, care au protestat în urmă cu o lună împotriva legii privind vânzarile terenurilor agricole, declarată între timp constituțională, a venit rândul altor actori din sectorul energetic, producătorii de energie regenerabilă, să atragă atenția autorităților că prevederile acesteia împiedica dezvoltarea de proiecte energetice regenerabile, punând în pericol. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a promulgat şi Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 216/2020 privind prorogarea unui termen, Legea pentru completarea art. 66 din Legea îmbunătăţirilor. Potrivit acestei legi, [termen de depunere a legii pentru exercitarea dreptului la sesizare a Curţii Constituţionale/ termen de promulgare şi sesizarea la limita termenului a Curţii Constituţionale/ procedura în faţa Curţii Constituţionale etc.], dacă intrarea în vigoare a legii analizate nu s-a produs cu un interval de timp.

Proiectul de lege a ajuns la mine si are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se afla în analiză si în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului, a spus președintele Daniela Oteșanu, deputatul PSD de Vâlcea, a anunțat în urmă cu puțin timp că încă 4 legi importante atacate la CCR de PNL, pleacă la promulgare. Dintr-un șir, deja prea lung de legi propuse de PSD, adoptate în Parlament și asupra cărora CCR s-a pronunțat, sunt și cele care se referă la: 1

Termenul de valabilitate al pașapoartelor simple electronice va fi prelungit de la 5 la 10 ani, conform noii legi adoptate de Parlament, care a fost trimisă spre promulgare președintelui țării.Intrarea în vigoare se va face în 30 de zile de la publicare. O altă modificare importantă va fi cea referitoare la pașapoartele temporare, cu valabilitate de 1 an, care se vor elibera în. ART. 12 Intrarea în vigoare a actelor normative. (1) Legile şi ordonanţele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice.

Fiind vorba despre camera decizională, legea merge la Președinție, pentru promulgare. A intervenit o modificare, față de varianta în care a sosit la Camera Deputaților: Executivul va avea dreptul să intervină pe lista acestor sancțiuni, prin Hotărâre de Guvern. cu respectarea prevederilor prezentei legi. în termen de 6. + Articolul 77 Promulgarea legii (1) Legea se trimite, spre promulgare, Președintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Președintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Pentru a raspunde la intrebarea : cand intra in vigoare un act normativ ? prezentam pe scurt prevederile legale cu privire la acest lucru. Baza legislativa: Legea 24/2000 , actualizata. · În vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului.

ARTICOLUL 77 Promulgarea legii Legiferarea Parlamentul

Decretul de promulgare a legii pentru instituirea zilelor colindului din România a fost publicat la 24 iunie în Monitorul Oficial. — În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Culturii întocmește un calendar de evenimente pentru zilele colindului din România Deputaţii au transmis Preşedinţiei pentru promulgare modificările la Legea 220/2008 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie. Legea este extreme de importantă pentru investitorii în domeniu pentru că, deşi adoptată din anul 2008, nu şi-a produs efectele. De aceea, până acum, în România nu sunt instalate decât câteva. Monitorul Oficial 577 din 08 Iunie 2021 (M. Of. 577/2021) DECRET nr. 678 din 7 iunie 2021 privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat EMITENT: Preşedintele României PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 577 din 8 iunie 2021. În temeiul prevederilor art. 77 alin

Legi importante promulgate azi de președinte. 6 aprilie 2021, 13:20 de Iulian Luca. Președintele Klaus Iohannis a semnat marți mai multe decrete de promulgare a unor legi. Printre acestea se numără și legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 182/2020 ce se referă la acordarea unor zile libere pentru părinți Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., informează Administraţia Prezidenţială. Tot luni, șeful statului a mai promulgat legea care aprobă OUG 187/2020. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Reexaminarea legii de către Camera Deputaţilor va avea loc în cel mult 30 de zile de la primirea cererii

19 Mai 2016, Sursa : Camera Deputaților, În data de 12 Mai 2016, au fost transmise de către Camera Deputaților, Legile din domeniul Achizițiilor Publice, Președintelui României, E.S. Klaus Iohannis, spre promulgare.. După promulgarea Pachetului de Legi, de către Președintele României, acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, cu termen de intrare în vigoare în. Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Președintele parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a guvernului, inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3% din 1 aprilie curent, de aproape două ori mai mult decât după formula veche, transmite. Curtea Constituţională a României discută în 30 mai sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.. Şeful statului a trimis Curţii, vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra modificării Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, se arată într-un. Proiectul de lege privind şomajul tehnic pleacă la promulgare. De către. Redactia ecopolitic.ro. -. 03/04/2020. Deputaţii au dat vineri vot favorabil proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii şi pentru reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Astfel, pe perioada instituirii stării de urgenţă sau.

La Promulgare - Chamber of Deputie

Organizarea Si Functionarea Camerei Deputatilo

  1. Șeful statului a anunțat ce decizie a luat în privința celor nouă legi care i-ai fost transmise pentru promulgare. CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis astăzi în privința legilor adoptate pe data de 7 martie, prin procedura angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, care.
  2. Procedură legislativă de adoptare a unei legi. Pentru ca întregul mecanism să se declanşeze este nevoie ca cineva să propună proiecte de legi - care, la capătul unui proces dificil şi, de regulă, îndelungat, să devină legi. Pentru ca un text să ajungă a fi discutat în Parlament el trebuie să îndeplinească unele condiţii
  3. Adoptă legi constituționale, organice sau ordinare, care se publică în Monitorul Oficial al României și intră în vigoare în termen de 3 zile după promulgare. Ca o comparație, Parlamentul Statelor Unite ale Americii, denumit Congres (engl. Congress), precum și cel al Germaniei sunt bicamerale
  4. Termenul de intrare în vigoare a unei legi trebuie astfel stabilit încât să permită tuturor autorităților publice și/sau instituțiilor publice să-și exercite atribuțiile constituționale și legale referitoare atât la respectarea procedurilor de adoptare, promulgare, publicare, cât și la stabilirea măsurilor ce decurg din aplicarea legii respective
  5. Distribuie Apartamentele racordate la termoficare trebuie să aibă contoare individuale de căldură sau repartitoare, până la sfârşitul anului, potrivit unei legi deja adoptate de Camera Deputaţilor şi trimisă preşedintelui Iohannis spre promulgare. Potrivit noului act normativ, până la sfârșitul anului fiecare apartament care se alimentează cu agent termic din rețeaua de.
  6. Conform viitoarei legi: deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii se vor face în maximum 60 de zile de la încheierea dezbaterilor acest termen va putea fi amânat în mod succesiv, fiecare amânare neputând depăşi 30 de zile, în cazuri temeinic justificate, potrivit menţiunilor din propuner

Iohannis are termen până cel târziu luni, 20 iulie, să

Camera inferioara a Parlamentului ceh a trecut, intr-o sedinta maraton incheiata duminica seara, pachetul de legi de austeritate promovat de Guvern. Pachetul legilor de austeritate vizeaza mai multe domenii, cum ar fi: reforma sistemului de sanatate, a pensiilor si asistentei sociale, precum si modificari ale Codului Muncii, ale sistemului de TVA etc. Pentru a fi aplicate, legile mai au nevoie. Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT In 01.07.2021 a fost trimis spre promulgare proiectul unei noi legi care aduce cateva modificari in domeniul registrului comertului. Mai precis este vorba de o lege care aproba O 195/2020 cu anumite modificari, astfel: Măsurile prevăzute la art. 26 ‒ 28 din OUG nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri,începând cu. Luni, 7 iunie, Senatul României a adoptat proiectul de lege iniţiat de Guvern privind măsurile referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G. Câteva dintre prevederile legii privind implementarea 5G în România S-au înregistrat 117 voturi pentru, 13 împotrivă (din partea senatorilor AUR) şi o.

Senatul a adoptat luni, în plen, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege iniţiat de Guvern privind măsurile referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G. AGERPRES - lun, 07 iun. 2021, 19:14 Legea recursului compensatoriu, care a scos peste 21.000 de deținuți înainte de termen, a fost abrogată. Merge la promulgare pentru oprirea valului de eliberări din închisori. 21.000 de deținuți au fost eliberați în baza acestei legi, valabile din toamna lui 2017, dintre care 7.000 erau condamnați pentru crime, violuri și. Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare 9 legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului, inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paște și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3% din 1 aprilie curent, de aproape 2 ori mai mult decât după formula veche (4) Legile se trimit spre promulgare Preşedintelui Republicii Moldova. Articolul 93 Promulgarea legilor (1) Preşedintele Republicii Moldova promulgă legile. (2) Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămîni, spre reexaminare Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's.

Președintele Iohannis a promulgat, vineri, Legea nr.58/2021, care prevede posibilitatea ca patronii să reducă cu 80% timpul de muncă lunar al angajaților, cu acordarea unei indemnizații de 75% din salariul de bază aferent orelor de reducere a programului de lucru, pe perioada stării de urgență, de alertă sau de asediu, plus încă 3 luni după încetarea acesteia Încă 4 legi importante, atacate la CCR de PNL, pleacă la promulgare. Dintr-un șir, deja prea lung de legi propuse de PSD, adoptate în Parlament și asupra cărora CCR s-a pronunțat, sunt și cele care se referă la: 1 Ordonanță de urgență. Ordonanța de urgență este un act normativ emis de Guvern în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată. Acest tip de act normativ constituie o formă prin care puterii executive din România (guvernului) i se atribuie drept legislativ, în speță acelea de a da legi, pe care în mod normal. Parlamentul maghiar a votat luni cu o majoritate de două treimi în favoarea unei legi care permite guvernului premierului Viktor Orbán să guverneze prin ordonanțe de guvern pe termen nelimitat, informează Politico Europe.. În timp ce noua legislație rămâne în vigoare, nu se pot organiza alegeri, iar guvernul lui Orbán va putea suspenda aplicarea anumitor legi

Augustin Zegrean: Cele trei legi pe care Guvernul si-a

Monitorul Oficial 648 din 01 Iulie 2021 (M. Of. 648/2021) DECRET nr. 774 din 30 iunie 2021 privind eliberarea din funcţie a unui judecător EMITENT: Preşedintele României PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 648 din 1 iulie 2021. În temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1), art. 125 alin. (2) şi ale art. 134 alin USR PLUS vrea să modifice legea care permite evazioniștilor să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul. Chiar dacă propunerea va deveni lege, cei care comit astfel de fapte nu au, încă, motive de îngrijorare: urmează vacanța parlamentarilor Dacă proiectul nu se dezbate în termen de 30 de zile, textul este considerat aprobat. În eventualitatea în care Senatul respinge legea, aceasta trebuie retrimisă la Cameră pentru a fi supusă din nou la vot. Legea va fi adoptată cu majoritate simplă. Legile sunt trimise spre semnare și promulgare Președintelui Republicii Daniela Otesanu, deputat PSD: De la CCR, la promulgare! Postat in 16:54, miercuri, 15 iulie 2020. Încă 4 legi importante, atacate la CCR de PNL, pleacă la promulgare. Dintr-un șir, deja prea lung de legi propuse de PSD, adoptate în Parlament și asupra cărora CCR s-a pronunțat, sunt și cele care se referă la: 1

Dupa ce au fost adoptate de Camera Deputatilor, legile au fost trimise - conform Constitutiei - spre promulgare Presedintelui Romaniei. Legea se trimite, spre promulgare, Presedintelui României. Promulgarea legii se face in termen de cel mult 20 de zile de la primire, prevede art. 77 alin. (1) din Constitutie -----Republicată în temeiul dispoziţiilor art. V din Legea nr. 177/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală al României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 672 din 4 octombrie. O propunere legislativă, care a fost votată în Plenul Senatului și a fost adoptată( a obținut majoritate de voturi), cât timp durează pentru a fi trimisă spre promulgare Art. 78 - Intrarea în vigoare a legii. Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei Art. 5. - În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se emit normele metodologice de aplicare, care se aprobă prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice şi al ministrului finanţelor publice. Art. 6. - Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a luni

Reexaminarea legii de către Parlament

Legea dării în plată, în formă revizuită și adăugită

Dupa promulgare: În toate cazurile, deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 120 de zile de la închiderea dezbaterilor Deci, si in trecut teoretic legea ii obliga sa le motiveze intr-un termen, si judecatorii incalcau legea. Ce ii opreste si dupa promulgarea noii legi sa o incalce in continuare Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in perioada 05.07.2019-08.07.2019. Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice, Forma a raspunderii juridice care se fundamenteaza pe obligatia celui ce a pagubit pe altul de a repara prejudicial produs PL-x nr. 117/2009 Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.143/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servici desfa§oara potrivit prevederilor prezentei legi. (3) Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu dispozitiile Legii nr.303/2004, republicata, cu modificarile §i completarile ulterioare, in masura in care acestea nu sunt contrare prevederilor prezentei legi

Propunere legislativa: Ciclul unei legi - de la idee la

TEXTUL FINAL AL LEGII 303/2004 - Cititi forma trimisa la promulgare cu modificarile la statutul magistratilor: Judecatorii si procurorii pot fi sanctionati pentru manifestari sau exprimari defaimatoare la adresa legislativului si executivului. Stagiarii nu mai pot judeca in complet unic. Judecatorii sau procurorii pot fi numiti ministri. Redactarea peste 30 zile a motivarii devine abatere. La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă: a) Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 29 iulie 2003, cu modificările ulterioare Cele nouă legi aprobate de Guvern prin asumare de răspundere, trimise la promulgare de către spicherul Candu Politică 11.03.2019 18:19 1551 Autor: Ziarul National Președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului, anunță Serviciul de. SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE (Dosar nr.906A/2020) 22 iunie 2020. Președinte. trimitere la Presedintele României pentru promulgare. 15 iunie 2020. Președinte. depunere la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii. 10 iunie 2020

In momentul în care legile vor ajunge la Presedintele României pentru promulgare, acesta dispune de un termen de 20 zile calendaristice de la primirea lor în conditiile art. 77 alin. 1 din Constitutia României, respectiv de un termen de 10 zile în conditiile art. 77 alin. 3 din aceeasi lege fundamentalä Decizia a fost luată la sesizarea democratului Sergiu Sîrbu și a președintelui Parlamentului Andrian Candu, care au cerut constatarea instituirii interimatului funcției de președinte după ce Igor Dodon nu a promulgat mai multe legi adoptate de Parlament, transmite Știri.md cu referire la zdg.md. Prin prezenta, se solicită constatarea circumstanțelor care justifică interimatul.

Primul termen limita al lunii este miercuri, 7 iulie, potrivit ANAF. În calendarul ANAF mai sunt prezentate informatii despre contribuabilii vizati si baza legala pentru fiecare obligatie fiscală. Miercuri, 7 iulie.. art. 4, procurorul dispune, in de termen 5 zile de la efectuarea in continuare a urmaririi penale, cu consimtamantul scris al consumatorului, evaluarea acestuia de catre centrul de prevenire, evaluare §i consiliere antidrog, in scopul includerii lui in circuitul integrat de asisten^a a persoanelor consumatoare de droguri trimitere la Presedintele României pentru promulgare 6 octombrie 2020 Comisia pentru munca solicita decalare termen depunere raport la data de 24.10.2017. 4 septembrie 2017 Senat Legi controversate Migrări recente Legi adoptate tacit Propuneri legislative. Șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat decretul de promulgare a legii privitoare la dublarea alocațiilor copiilor. Impactul financiar asupra bugetului este de 6 miliarde de lei, sumă pentru care Guvernul Orban va trebui să identifice sursa de venit. Legea va intra în vigoare de la 1 februarie. Pe site-ul Președinției, a fost postat anunțul prin [

O zi liberă pentru persoanele care se vaccinează

Declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculă persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a. Proiectul merge la promulgare. promulgare. Parintii vor putea cere bani de la stat pentru serviciile unei bone, care sa stea cu copilul pana la varsta de trei ani. Propunerea legislativa cu aceasta masura a trecut de Parlament, urmand sa ajunga la presedintele tarii pentru promulgare, iar apoi va intra in vigoare in termen de 60 de zile Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marți mai multe legi importante care au venit de la Parlament spre promulgare, comunică MOLDPRES Asaltul PSD-ALDE-UDMR asupra justiţiei merge înainte. După ce luni, a fost adoptată legea anti-ANI, iar marţi s-a trimis spre promulgare la preşedintele Iohannis statututl magistraţilor, astăzi a venit rândul ultimelor două legi din pachetul trecut prin comisia Iordache să fie votate în Senat şi trimise spre Cotroceni

de la data intrării în vigoare a prezentei legi, caracter de informaţii de interes public. Art. 4. - Persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele prevăzute la art. 1 au posibilitatea, în termen de 3 ani de la intrarea în vigoare Legea, transmisă președintelui pentru promulgare în 2 iulie 2021, vizează procedura de numire a directorilor și directorilor adjuncți interimari ai unităților de învățământ preuniversitar, în situația vacantării funcțiilor. Conform Administrației Prezidențiale, prin conținutul. Deputatul social-democrat, Daniela Oteșanu, anunţă ca încă 4 legi importante, atacate la CCR de PNL, pleacă la promulgare. Dintr-un șir, deja prea lung de legi propuse de PSD, adoptate în Parlament și asupra cărora CCR s-a pronunțat, sunt și cele care se referă la La București s-a aprobat Legea 5G. România intră în conflict cu a doua putere economică a lumii Președintele Iohannis a promulgat Legea privind securitatea rețelelor 5G, lege aprobată de Parlamentul României în varianta sugerată de Statele Unite și de alte țări occidentale (1) Legea se trimite, spre promulgare, Presedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Presedintele poate cere Parlamentului, o singura data, reexaminarea legii

Legea Resmeriță II intră la promulgare ! Avantul Libe

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Ziarul Vaii Jiului SRL. CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, deschis la Banca Transilvania. * * * * * Asaltul PSD-ALDE-UDMR asupra justitiei merge înainte. Astazi senatorii au adoptat în plen a doua lege a Justitiei, Organizarea Judiciara, 304/2004, dupa ce luni au dat vot final pe prima lege a Justitiei, statutul magistratilor. Legile vor merge la promulgare, la presedintele Klaus Iohannis. Sedinta a fost presarata de scandal, dupa ce USR a protestat în mai multe forme: au venit în.

A.S.F. salută promulgarea noii Legi de modificare și ..

Astfel, in termen de 20 de zile de la primirea legii de la Parlament, Presedintele are urmatoarele posibilitati: va promulga legea - situatia uzuala in care, dupa adoptarea legii de catre cele doua camere ale Parlamentului, aceasta ajunge pe masa Presedintelui Romaniei, care are, putem spune, rolul final in procesul de legiferare tă-te române. legi organice. spre promulgare, Preşedintelui României. în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a legii sale de organizare, va examina conformitatea. promulgare în noua sa redactare. (3) Dacă obiecţiile cuprinse în cerere sunt respinse, legea, după votarea sa în ansamblu, se categoriile de legi pentru care este aplicabilă Preşedintele Republicii promulgă legile în termen de cincisprezece zile de la transmiterea către Guvern a legii definitiv adoptate. Înainte de expirarea. Potrivit www.hotnews.ro, noul pachet de proiecte de lege privind achizitiile si concesiunile publice va fi supus votului plenului Camerei Deputatilor, ca for decizional, miercuri, 20 aprilie, la doua zile dupa expirarea termenului de aplicare a reglementarilor, prevazut de directivele europene in domeniu.. Cele doua comisii aveau termen fixat pana pe 18 februarie 2016 sa adopte rapoartele (de. (1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii

ContraBanci.com. May 13 ·. BREAKING NEWS. Președintele României a promulgat legea de reechilibrare a contractelor de credit (modificările la Legea dării în plată). Actul normativ se îndreaptă spre Monitorul Oficial, urmând a intra în vigoare în termen de 3 zile de la publicare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la o dezbatere pe tema educaţiei, că numărul mare de legi din zona educaţiei ajunse la promulgare, adesea cu prevederi contradictorii, denotă că în România se face politică educaţională după ureche, iar riscurile unei abordări haotice sunt foarte mari şi rezultatele pot fi foarte grave, transmite News.ro