Home

Legea de miscare a unui corp

Legile fizice ale miscarii

Cand o forta actioneaza asupra unui corp, pe directia si in sensul miscarii acestuia, apare acceleratia. Forta aplicata corpului in miscare este proportionala cu rata schimbarii momentului, conform legii acceleratiei. (momentul (G) reprezinta cantitatea de miscare a unui corp la un moment dat G = m x v; in care m = masa si v = velocitatea) Mișcarea unui corp este observat prin atașarea unui cadru de referință de către un observator și prin măsurarea schimbării poziției acelui corp față de acel cadru. Dacă poziția unui corp nu se schimbă în raport cu un anumit cadru de referință, se spune că acesta se află în repaus, este nemișcat, imobil, staționar sau are o. Legea de miscare a unui corp. Gradul de aplicabilitate al modelului de punct material este dictat de problema propriu-zisa in sensul ca intr-o anumita problsema acest model este glicabil pe candin alta nu, aceluiasi corp. De exemplu, in miscarea de translatie a solidelor rigide, toate punctele unui astfel de corp se misca in mod paralel, identic, astfel incat miscarea unui singur punct este. Care este legea de miscare in miscarea rectilinie uniforma? Miscarea Rectilinie UniformaMaterie: Fizica- Miscarea Rectilinie Uniforma Trimis de Marin Ana Mariadin 07 Mai 2010Miscarea rectilinie uniforma este miscarea a carei traiectorie este o linie dreapta si de-a lungul careia vectorul viteza ramane constant.Legea miscarii este: x'=x+v(t'-t)Cazuri particulare:to=0 => X=Xo+Vt => spatiul este.

Legea de mişcare(s=f(t) / α=f(t) ) Se alege poziția de referinţă punctul O'. () ii ii t t t unui punct de pe elice variază în funcţie de distanţa de la punctul respectiv până la centrul de rotaţie, după cum este ilustrat în figură. Author: User 8.1 Created Date Prima lege a lui Newton - legea inerției - afirmă că orice corp își menține starea de repaus sau de mișcare rectilinie uniformă atât timp cât asupra sa nu acționează alte forțe externe.Deci mișcarea este o stare care nu are nevoie de o forță pentru a fi menținută ci pentru a fi schimbată. Înainte de Newton, se credea că pentru menținerea mișcării este nevoie de o.

Determinarea constantei elastice a unui resort [modificare | modificare sursă]. Deformarea unui resort. Fie un resort de masa neglijabila, lungime si constanta elastica k, suspendat de capatul sau superior.La capatul inferior este atarnat un corp de masa M.Resortul se alungeste cu sub actiunea greutatii Nu s-a putut interpreta (eroare de sintaxă): {\displaystyle M·g \!} a corpului Corp fixat de un resort Sistemul aflat în echilibru (A), în stare comprimată (B) şi în stare dilatată (C) Un caz simplu de oscilație armonică liniară îl constituie mișcarea unui sistem format dintr-un corp de masă m , fixat de un resort cu constantă elastică k și care este deplasat ușor din poziția de echilibru

Unul dintre cele mai simple exemple de miscare oscilatorie este cel al unui corp de masa M atasat unui resort elastic. Mişcarea oscilatorie determinată de o forţă de revenire de tip elastic sau se numeşte mişcare oscilatorie armonică. Ecuaţiile mişcării oscilatorului armonic Să descriem, asadar, poziția unui punct material care se deplasează pe o curbă oarecare, cu ajutorul unui vector de poziție, notat (Fig.1.1). Legea de miscare a mobilului este exprimată generic prin ecuația vectorială: (1) care este echivalentă cu trei ecuații scalare, ce descriu variațiile in timp ale coordonatelor mobilului Legea de miscare definitie. Care este legea de miscare in miscarea rectilinie uniforma (nu-i tema:-j) Funda pentru cel mai corect raspuns:* Miscarea Rectilinie UniformaMaterie: Fizica- Miscarea Rectilinie Uniforma Trimis de Marin Ana Mariadin 07 Mai 2010Miscarea rectilinie uniforma este miscarea a carei traiectorie este o linie dreapta si de-a lungul careia vectorul viteza ramane constant.

prin dubla integrare se deduce legea de miscare si invers, cunoscand legea de miscare, se deduce prin dubla derivare expresia fortei. Deci, cunoscând forta care açtioneaza asupra unui corp, pozitia si viteza la momentul initial se deduce pozitia si viteza la orice moment ulterior. Äceasta este esenta determinismului clasic -mgy Fig. 2.4. Legea de conservare a impulsului pentru punctul material. Definiţie Impulsul mecanic al unui corp este mărimea fizică vectorială egală cu produsul dintre masa şi viteza corpului. ⃗ = ⃗ [ ]= ∙ =∙ Figura 1 Dacă vom considera un punct material ( un corp considerat punctiform, dimensiunile geometrice s Legea de miscare a unui corp este descrisa de y=4t*t-3t+2.sa se determine legea vitezei in aceasta miscare. Answers: 2 Show answers Another question on Engineering. Engineering, 03.07.2019 15:10. Two flowing streams of argon gas are adiabatically mixed to form a single flow/stream. one stream is 1.5 kg/s at 400 kpa and 200 c while the second. asupra unui corp şi mişcarea celui corp. Ele au fost enunţate de Sir Isaac Newton (bazat şi pe studiile lui Galilei) în lucrarea sa Philosophae Naturals Principia Mathematica (1687). Aceste legi formează baza mecanicii clasice. Newton însuşi le-a folosit pentru a explica multe rezultate privind mişcarea obiectelor fizice Ecuatiile de miscare dau forma traiectoriei micarii corpului. adică se cunoaşte mişcarea mobilului. Cunoscând legea de mişcare a unui corp )(tr , prin operaţia de derivare se află legea vitezei )(v t , iar apoi derivând legea vitezei se află acceleraţia ca funcţie de timp )(ta , respectiv forţa ce acţionează asupra corpului.

Mișcare (fizică) - Wikipedi

(iii) Sunt cazuri când poziția unui punct pe traiectorie se poate preciza cu ajutorul unui unghi la centru , (care se mai numește și spațiu unghiular) și a razei vectoare. (coordonate polare). Considerând ca reper raza vectoare OA , legea de mișcare a punctului A, este definită de funcția: (t) (fig.1.4) Legea miscarii rectilinii uniforme: In miscarea rectilinie si uniforma distanta parcursa de un mobil este direct proportionala cu durata miscarii. Formula vitezei unui corp care se deplaseaza rectiliniu uniform este: Δd = v · Δt, unde Δd reprezinta distanta parcursa, Δt reprezinta durata deplasrii, iar v reprezinta viteza mobilului Orice corp in miscare fata de un SRI poate efectua un lucru mecanic, poate pune in miscare alte corpuri. Ex. O bila de biliard in miscare poate pune in miscare o alta bila aflat in repaus. Energia cinetica a unui punct material in miscare este egala cu semiprodusul dintre masa si patratul vitezei acestuia. E c = mv 2 / 2 (4) Teorema de variatie.

Legea de miscare a unui corp - mișcarea unui corp este

Care este legea de miscare in miscarea rectilinie uniforma

Legea de miscare a unui corp este descrisa de y=4t*t-3t+2.sa se determine legea vitezei in aceasta miscare... 2 answer(s) · Engineering 1 STUDIUL MIŞCĂRII DE ROTAŢIE Introducere În analogie cu mişcarea de translaţie unidimensională, pentru descrierea căreia am folosit noţiuni ca: coordonată liniară x, viteză liniară v şi acceleraţie liniară a, descrierea mişcării de rotaţie a unui corp o facem utilizând: coordonată unghiulară θ, viteză unghiulară ω şi acceleraţie unghiulară ε, definite în. mișcare de transport. 4. Viteza absolută a unui corp față de sistemul de referință fix, este suma dintre viteza acelui corp față de sistemul de referință mobil numită viteza relativă, v r Principiile mecanicii se formulează și sunt valabile numai pentru sisteme de referință inerțiale! 2. Tipuri de forțe In ciuda importantei macroscopice, forta gravitationala ramane slaba si de aceea, corpurile trebuie sa fie foarte mari ca sa fie simtite de alt corp. Legea gravitatiei universale a fost dedusa din observatiile miscarilor planetelor, inainte de a fi verificate experimental. Demonstratia experimentala a fost facuta de Henry Cavendish in 1771

2. ingramadire de elemente care formeaza impreuna un singur corp; corp solid, compact; bloc. ♦ ~ de aer = portiune imensa, omogena, a troposferei, cu proprietati distincte. 3. corp metalic masiv la care se leaga punctele unei retele, ale unei masini sau ale unui aparat electric, pentru evitarea supratensiunilor. 4 Se studiază mişcarea unidimensională a unui corp de masă m sub acţiunea forţei elastice Relația (3.1-4) reprezintă legea de mişcare a oscilatorului amortizat. Oscilaţia este rotaţie, corespunzătoare unui şir de momente de timp Elemente de teoria relativitatii restrinse, Fizica atomului si nucleului. Cinematica 1. Modele, notiuni si concepte utilizate in studiul miscarii corpurilor solide. Miscare este schimbarea pozitiei unui corp fata de altul. Punct material este corpul, dimensiunile caruia pot fi neglijate in conditiile date Un corp ramane in stare de repaos sau de miscare rectilinie uniforma daca asupra sa nu actioneaza nicio forta; adica, a 0 cand F 0 . Daca asupra unui corp de masa mactioneaza o forta F , atunci acceleratia imprimata corpului de aceasta forta este data de relatia: F m Drag racing cu formula 1 Starea de miscare a unui obiect inseamna ca are viteza -intr-o directie data. Astfel inertia ar putea fi definita: Inertia este tendinta unui obiect de a se opune schimbarii vectorului vitezei sale. Un obiect in repaos are viteza 0 si (in absenta unei forte neechilibrate) va ramine la viteza 0, nu-si va schimba starea de miscare (viteza lui)

Sarcina electrica (Q sau q) este o marime fizica ce caracterizeaza starea de electrizare a unui corp. Metode de electrizare care conduc la aparitia sarcinii electrice: -frecare: doua corpuri prin frecare se incarca cu sarcini de semn contrar; are loc un transfer de electroni de la un corp la altul.Sarcina totala a sistemului ramane constanta O forţă de 1 N imprimă unui corp cu masa inerţială de 1 kg o acceleraţie de 1m/s2. Ce este masa? Se observă din expresia Principiului II că pentru o forţă constantă, efectul (adică acceleraţia, variaţia vitezei) este cu atât mai mic cu cât masa inerţială a corpului este mai mare Exista un aparat, se numeste radar, care determina si inaltimea, si viteza unui corp aflat in miscare la o anumita inaltime, de obicei un aparat de zbor... Ar trebui sa ne oferiti cateva detalii in enunt, despre ce anume vreti sa calculati, dar, din experienta intrebarilor dvs. mai vechi, asta nu se va intampla...Oricum, eu astept.. Relatia de mai sus se mai poate scrie astfel : F/a=m sau F=m*a (2) relatie ce ne poate spune ca daca o forta F inprima unui corp de masa m o acceleatie a, acea forta este egala cu produsul dintre masa corpului si acceleratia imprimata

Legile mișcării ale lui Newton - Animație 3D - Predare și

Legea vibratiei spune ca tot ceea ce exista in realitatea noastra constienta se afla intr-o continua stare de miscare.. Nu exista nimic care sa stea nemiscat, nici chiar pentru o secunda. Priveste un atom la microscop si vei vedea protonii si electronii miscandu-se in cerc in jurul unui neutron Legea conservarii energiei referat. Legea conservării energiei spune că energia unui sistem închis este constantă. Este o lege simplă, dar pentru demonstrarea enunțului ei s-a muncit neașteptat de mult, iar ramificațiile efectelor ei sunt suprinzător de cuprinzătoare. Aparatul cu care Joule a echivalat căldura cu energia mecanică

Legea lui Hooke Math Wiki Fando

 1. Lege Energia mecanica a unui corp izolat de exterior si aflat in camp conservativ de forte se conserva, adica ramane constanta. Ef = Ei, unde Ei este energia initiala si Ef este energia finala E = Ec + Ep = ct. Tabelase!Fizica - Legi ale fizicii, Teoreme, Principii si postulate - definitii si explicatii.
 2. Viteza unui corp in miscare si directia miscarii raman constante dupa prima lege a lui Newton (legea inertiei,) daca nu actioneaza asupra lui nici o forta.Altfel stau lucrurile in cazul miscarii circulare: in acest caz trebuie sa existe o forta, asa numita forta centripeta, care este directionata spre axa de rotatie.Acest model simplicficat a unui carusel demonstreaza aceasta forta
 3. Ecuațiile de mișcare sunt ecuații care descrie mișcarea unui obiect fizic, care este o funcție de timp. De obicei sunt ecuații cu derivate parțiale. Descrierea mișcare poate fi făcută din cinematică sau dinamică
 4. Legea Conservarii Energiei Mecanice Legea Conservarii Energiei afirma ca energia totala a unui sistem fizic care este izolat se conserva la trecerea ei dintr-o forma intr- alta. De exemplu,atunci cand folosim energie de orice fel, spunem ca o consumam'', dar asistam de fapt la trecerea ei in alta forma. Un exemplu a
 5. Legea de miscare. Viteza unghiulara este marimea fizica numeric egala cu unghiul la centru descris de raza vectoare in intervalul de timp corespunzator. Viteza unghiulara se masoara in radiani pe secunda. Unghiul de un radian este unghiul la centru caruia i sa subintinde un arc de cerc de lungime egala cu raza cercului
 6. a) Principiul inertiei ( legea I a lui Newton) Enunt: Un punct material liber isi pastreaza starea de repaus sau de miscare rectilinie si uniforma atata timp cat asupra sa nu actioneaza nici o forta. Acceasta prop a corp de asi mentine starea de repaus sau de miscare rectilinie a corp se numeste inertie. b) Legea a II-a a lui Newto
 7. Se demonstreaza usor ca orice miscare de oscilatie periodica poate fi considerata ca proiectia unei miscari circulare uniforme: legati un corp de un fir, rotiti-l si urmariti miscarea umbrei sale pe un perete. Legea de miscare a unei oscilatii periodice: y(t) = A sin (?t + ?0) unde

Oscilator armonic - Wikipedi

 1. Forta de frecare actionea za tangential si se opune alunecarii unui corp, pe o suprafata data. 4. Este de asemenea evident ca, atata vreme cat forta de frecare este exact compensata de forta exterioara aplicata, corpul nu se mai poate misca decat uniform, o data scos din repaus
 2. Variație în timp a poziției unui corp în raport cu un sistem de referință. 3) Fiecare mutare de piese la unele jocuri (de șah, de table etc.). 4) Acțiune care include un număr mare de oameni cu interese sau concepții comune (în sprijinul unei idei, al unui scop unic etc.)
 3. Teste de fizicd pentru bacalaureat c Forlele de contuct sunt acele forfe care se manifest5 in interacfiunile ce au loc pe durata atingerii corpurilor. a Forla de frecare la alunecarc t Legilefrecdrii la alunecare: l. Forla de frecare la alunecarea tntre doud corpuri nu depinde de suprafetrei de contact dintre corpurl u-**-*-----> arua lI. Forla defrecare lu alunecure este direct proporlionald.
 4. miscare. 23. Legea de conservare a momentului cinetic. Momentul cinetic al unui sistem fizic izolat se conserva . miscare. 24. Postulatul I al lui Bohr. Electronii aflati in miscarea lor de rotatie pe orbita in jurul nucleului nu cedeaza si nu primesc energie, starea lor fiind stationara . 2
 5. Dacă într-un anumit interval de timp în care se studiază mişcarea unui punct material este satisfăcută condiţia F 0, (4.4) atunci relaţiile (4.2) vor lua formele 0 d t d (m v) 0 sau d t d H . Prin integrarea relaţiilor de mai sus, se va obţine legea de conservare a impusului exprimată prin una din formulele
Dinamica miscarii oscilatorii referat

Energia pierduta se transforma in caldura, energie potentiala de deformare sau în alte forme de energie ( Q, caldura de reactie) (vezi figura1). Se considera doua corpuri de mase m 1 si, respectiv, m 2 , ce se misca cu viteze diferite, în acelasi sens, se ciocnesc plastic ( ciocnire unidimensionala) si dau nastere unui corp ce se. Legea de miscare reprezinta legea de variatie a vectorului de pozitie al unui punct material in functie de timp si poate fi exprimata in felul urmator: (1.1) sau (1.2) unde , , sunt vectorii axelor , , ai sistemului de referinta ales. In cadrul cinematicii se studiaza miscarea corpurilor fara a stabili cauzele care o produc. Schimbarea pozitiei. Principala lege de miscare a lui Newton (mai exista si altele) spune ca acceleratia unui corp aflat in miscare inmultita cu masa lui este egala cu forta care actioneaza asupra corpului.viteza este derivata spatiului, iar acceleratia este derivata vitezei

Miscarea oscilatori

Relatia universala de definitie a fortei. Greutatea unui corp. Efectele fortei. Principiul al treilea - principiul actiunii si reactiunii (actiunilor reciproce). Valoarea unei forte orizontale care aplicata corpului produce miscare sistemului cu viteza constanta. Legea conservarii impulsului unui sistem de doua puncte materiale. 6.3. Fizica defineste inertia ca fiind tendintza unui corp de a-si pãstra starea de miscare sau de repaus atâta timp cât nu intervine o fortzã exterioarã. Cu alte cuvinte, dacã un corp este în miscare, de exemplu un avion care aterizeazã, el îsi va continua miscarea dacã nu intervine o fortzã care sa-i frâneze viteza

În articolul de faţă am realizat un sumar al cărţii de fizică de clasa a IX-a, ce poate fi folosit de cei interesaţi pentru a-şi reîmprospătata cunoştinţele ori pentru a-şi consolida ceea ce ştiu.. Optica Geometrică Fascicul de lumină: un grup de raze de lumină care pot fi concurente într-un punct (fascicul conic) sau paralele (fascicul paralel) Predictibilitatea se refera la gradul de corectitudine,calitativa sau cantitativa,a unei previziuni sau a starii unui sistem.In timp ce. legea a II-a a termodinamicii poate sa ne spuna de starea echilibrata in care un sistem poate evolua,in fizica nu exista o regula care prezice evolutia sistemelor care sunt departe de a fi echilibrate (sisteme. Cu cat inertia unui corp este mai mare cu atat masa lui este mai mare. Unitatea de masura pentru masa in S.I. este kilogramul : [m]S.I.=kg DETERMINAREA MASEI UNUI CORP. Masurarea masei unui corp se face cu ajutorul unei balante si a maselor marcate. operatia prin care se masoara masa unui corp se numeste cantarire View FIZICA curs.doc from PM 2021 at St. John's University. FIZICA I. NOŢIUNI INTRODUCTIVE 1.1 Fizica si masurarea Fizica se bazeaza pe observatii experimentale si masurari cantitative

Miscare rectilinie variata. O (vectorii au sensuri Pornind de la medii: At t — Rezulta expresia legii vitezei in miscarea rectilinie uniform variatã care va fi de forma: v este viteza la moment-ul de t; Sub indrumarea profesorului fiecare elev (sau grupe de 2 elevi) analizeaza miscarea rectilinie uniform variata pre-zentata de soft si pentru setu- F / S = efort unitar. E = alungirea relativa. ∆L = L - Lo = alungirea absoluta. Cand o forta actioneaza asupra unui corp, atunci acesta isi modifica starea de miscare sau se deformeaza. Probleme rezolvate fizica clasa a 9-a. Exercitii si probleme rezolvate

Traiectorie Math Wiki Fando

Miscarea cilindrului este controlata de legea a doua a dinamicii: F = m·a (1) care dupa simplificari devine urmatoarea ecuatie de miscare: ¶ p/¶ x = -r · ¶ v/¶ t (2) S-a tinut seama ca forta totala care actioneaza asupra corpului este generata de presiunile ce actioneaza pe cele doua baze ale cilindrului Cartea de faţă reprezintă un manual destinat studenţilor de la facultăţile tehnice şi de fizică, în care Mecanica fizică este prezentă în planul de învăţământ al anului I, fie sub acest nume, fie ca o parte a unui curs de Fizică generală. Ea poate fi utilă, în egală măsură, elevilo

Legea de miscare definitie departe de centru sau de

 1. De exemplu, sa citez din Wikipedia, Energia cinetică a unui corp aflat în mişcare este acea energie datorată mişcării (de translaţie) cu viteza v. Ea este egală cu lucrul necesar pentru a modifica (accelera) viteza corpului din repaus la viteza curentă v.. Este vorba de miscare de translatie, care este altceva decat cea de rotatie
 2. Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 688/10.09.2015, cu modificările și completările ulterioare. Legea nr. 16/2017 privind detașarea salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale, publicată în Monitorul Oficial nr. 196/21.03.2017
 3. Bon de miscare a mijloacelor fixe (Cod 14-2-3A) - document justificativ de inregistrare in evidenta responsabilului cu mijloacele fixe la locurile de folosinta si in contabilitate. alarm Descarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro
 4. Sistemul termodinamic (corp), fiind alcătuit din foarte mult particule aflate într-o continuă miscare beneficiază de energia cinetică ale acestora, respectiv energia potențială.. Numim energia internă suma tuturor energiilor cinetice și potențiale a fiecărei molecule luată în parte.. Energia, indiferent de tipul ei, reprezintă o marime fizică stare. În cursul proceselor.
 5. Inerția este proprietatea unui corp de a se opune schimbării stării de mișcare rectilinie și uniformă sau schimbării stării de repaus. Legea I a frecării la alunecare: Forța de frecare la alunecare nu depinde de mărimea ariei suprafeței macroscopice de contact dintre corpuri. Pentru un observator aflat intr-o miscare.

Cea de-a doua lege e o lege a mecanicii statistice, nu este o lege fundamentala a naturii.Prin urmare nu e imposibil sa fie incalcata; dar incalcarea ei este extrem de improbabila. Statistic vorbind, de-a lungul unui interval de timp extrem de lung, este posibil sa apara o astfel de incalcare Desenati o diagrama a unui corp liber (sau diagrame) pentru a trasa graficul. e. Folositi formule cinematice corespunzatoare si a doua lege a mecanicii clasice pentru a obtine o formula generala care stabileste legatura intre masa obiectului(m) si distanta parcursa de acesta (d) Miscare periodica a unui corp ceresc; timpul in care un corp ceresc parcurge intreaga sa orbita. 2. (Geom.) Miscare de rotatie a unui corp in jurul unei drepte fixe. 3. Schimbare geologica a scoartei terestre. 4. (Fiz.) Miscare a unui corp care parcurge o curba fixa. ♦ Miscare de rotatie completa a unei roti in jurul osiei sale. [Gen 3. Un corp de masa m este suspendat cu ajutorul unui fir inextensibil de lungime l. Corpul este deviat cu unghiul θ 0 fata de pozitia de echilibru si apoi este lasat sa oscileze liber. Presupunand ca unghiul θ 0 este mai mic de 5 0, determinati legea de variatie a unghiului θ(t), legea vitezei si acceleratiei unghiulare a corpului

În astronomie, conceptul de mișcare de revoluție a Pământului se referă la deplasarea anuală a Terrei în jurul Soarelui.O rotație completă durează 365 zile 6 h 9 min. 9 s. solare medii, valoare care stă la baza definirii anului sideral.Fiindcă orbita are formă de elipsă, Pământul, pe parcursul anului, se află în puncte mai apropiate sau mai îndepărtate de Soare Re: Caderea libera a unui corp. Storak scrie: Un corp aflat in cadere libera, fara viteza initiala, parcurge ultimii d = 30m ai drumului sau in t = 0,5s. Sa se afle de la ce inaltime cade corpul. Fie înăltimea de la care cade corpul atunci vieza pe care o are corpul la înăltimea m este si cum obtinem de unde rezultă valoarea lui

Desi un corp planetar pare sa se miste pe o cale orbitala in jurul unui corp central, in realitate, acesta are o miscare proprie si independenta. Atractia gravitationala aparenta spre corpul central determina calea unui corp planetar sa se abata de la linia dreapta si sa se miste impreuna cu acel corp central legea atracţiei universale. 1686. Enuntul principiului inerţiei Un punct material isi mentine starea de repaus sau de miscare rectilinie uniforma atat timp cat asupra lui nu actioneaza alt corp care sa-I modifice acea stare. care aplicata unui corp cu masa de 1Kg, îi imprimăacestuia o acceleraţie de 1m/s². Proiect realizat de. Forta deformatoare -modifica starea unui corp, nu si proprietatile substantei din care este confectionat acel corp. Deformarea este de doua feluri: 1. Deformare plastica -corpul nu-si mai revine la starea initiala, dupa incetare actiunii asupra lui, cum ar fi, de exemplu: lovirea unei bile de plumb cu un obiect dur

Legea de miscare a unui corp este descrisa de y=4t*t-3t+2

 1. Cea de-a doua lege a termodinamicii este foarte populara in afara domeniului fizicii, deoarece este strans legata de de conceptul de entropie, sau de dezordinea creata in timpul unui proces termodinamic. Reformulata pentru a exprima entropia, ar suna asa: In orice sistem izolat, entropia acelui sistem fie va fi constanta, fie va creste. Cu alte [
 2. IX Deduceţi legea lui Ohm : Energia mecanica a unui corp aflat in miscare , fata de sistemul de referinta ales, o numim energie_____. V Asupra unui corp cu masa m=6 kg şi energia cinetică iniţială 75 J se efectuează un lucru mecanic L=117 J. Să se afle viteza lui finală
 3. 2. Pentru un corp la care nu se cunoaste pozitia centrului de greutate, dar care admite o axa de simetrie (o biela). Consideratii teoretice Pendulul fizic Un corp de masa M, suspendat intr-un punct O, scos din echilibru si lasat sa oscileze liber formeaza un pendul fizic. Din punct de vedere mecanic miscarea pendulului fizic este o miscare de.
 4. 8.Forţa Un newton este forța necesară pentru a imprima unui corp cu masa de 1kg o accelerație de 1ms-2 Legile lui Newton sunt trei legi ale fizicii care dau o relație directă între forțele care acționează asupra unui corp şi mişcarea acelui corp. Ele au fost enunțate de Sir Isaac Newton în lucrarea sa Philosophiae Naturalis.
 5. Acceleratia - definiție. Acceleratia reprezintă variaţia vitezei (vezi aici definiţia vitezei) unui corp în unitatea de timp. Dacă la momentul t1 corpul se deplasează cu viteza v1 iar la momentul t2 (t2 > t1) are viteza v2, accelerația sa este: a = (v2- v1)/ (t2- t1) = [ (m/s)/s] = m/s2. Dacă v2 > v1 ( viteza corpului creşte.
 6. tesceste 10 la

Robert Hooke3 03 1703) aRobert Hooke (18 07 1635 -fost astronom i fizician englez.A formulatlegea de proporionalitate ntredeformaiile elastice ale unui corp itensiunile la care este supus,cunoscut caLegea lui Hooke.A fost primul care a folosit balanacu arc pentru reglarea ceasurilor,inventat pendula cu arcA formulat teoria cu privire. Problema 2.36, pagina 111, manual fizica, clasa a noua. Tematic a: Mecanica. Miscare in plan gravitational. Nivel: avansat Enunt problema: Calculati de la ce inaltime H a fost lasat sa cada un corp dintr-un avion care zboara orizontal cu viteza v 0, daca el cade pe varful unui deal de inaltime h, aflat la o distanta D pe orizontala fata de verticala locului de lansare

Mecanica

elevilor sa exprime conditia miscarii uniforme a unui corp in sus pe planul inclinat. Subliniaza faptul ca elevii tocmai au dedus legea planului inclinat fara frecare si cere elevilor sa interpreteze aceasta relatie. LECTII\descompunerea fortelor pe planul inclinat.fi Miscarea orizontala este rezultatul inertiei oricarui corp care are tendinta de a-si mentine o miscare orizontala la viteza constanta. In lipsa unor forte orizontale proiectilul ramine cu o componenta de miscare pe orizontala, deci nu sint necesare forte orizontale sa mentina aceasta miscare a proiectilului A se numeste deformare a unui corp procesul de modificare a dimensiunilor corpului sub actiunea unor forte din exterior. Forta elestica reprezentare grafica . Mărimi scalare o mărime fizică este scalară dacă în raport cu o unitate de măsură este deplin caracterizată prin valoarea numerică Modificarea starii de miscare se face numai cu transfer de energie de la un corp la alt corp. Acest lucru implica o forta care sa-si deplaseze punctul de aplicatie, deci efectuarea unui lucru mecanic

Mecanica punctului materialPPT - Energia mecanica si lucrul mecanic PowerPointInginerie in constructii: Rombadconstruct

Aceasta l-a condus pe Galilei la formularea legii inertiei. Masura tendintei unui corp cu masa de a se opune schimbarii starii sale de repaus sau de miscare rectilinie si uniforma defineste conceptul de inertie a corpului. Isaac Newton a fost cel care a formulat legile miscarii Energia cineticä a unui corp de masä m, care se aflä in mi9care de Dacä se efectueazä lucru mecanic asupra unui corp in miscare prin actiunea unei forte exterioare, se modificä viteza acestuia, deci se modificä Legea conservärii energiei mecanice este izolat, rezultanta fortelor exterioare neconservativ Legea lui Pascal. Presiunea exterioară exercitată asupra unui lichid se transmite integral în toată masa lichidului şi în toate direcţiile. Legea lui Arhimede. Un corp scufundat într-un lichid în repaus este împins de jos în sus cu o forţă verticală numeric egală cu greutatea lichidului dezlocuit de acel corp Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum. În ipoteza. Retinerile manualului de fizica clasa a 6 by andrei_diaconu_25. DETERMINAREA LUNGIMI UNUI CORP. Masurarea unei lungimi se realizeaza cu ajutorul unui instrument de masura alegand un procedeu de masurare si o unitate de masura. Unitatea de masura pentru lungime in S.I. este metrul